Ardahan Üniversitesi, 22 Mayıs 2008 de kurularak bir dünya üniversitesi olma yolunda ilk adımı atmıştır. Bilimin ve bilginin izinde, bilgiyi arayarak, öğrenerek, üreterek ve paylaşarak bölgenin ve ülkenin sorunlarıyla birlikte uluslararası toplumun da sorunlarını bir ışık gibi aydınlatmak amacıyla her geçen gün gelişerek yoluna devam etmektedir. Siz de bu gelişime ortak olun.

Ardahan Üniversitesi

ARÜ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2023-2024 Akademik Dönemi Öğrenci Ve Personel Hareketliliklerine İlişkin Tanıtım Toplantıları Gerçekleştirdi

23 Mart 2023 Perşembe - Görüntülenme: 927

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü Erasmus+ Koordinatörlüğü, 2023-2024 Akademik Dönemi Personel Hareketliliği (ders verme-eğitim alma) ve Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği (öğrenim-staj) ile ilgili iki tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tüm bölüm/birim koordinatörleri ve birçok birimden ARÜ personelinin katılımıyla 21 Mart 2023 Salı günü gerçekleştirilen ARÜ personeline yönelik ilk Erasmus+ bilgilendirme toplantısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki Konferans Salonu’nda saat 14:00’da başladı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda, ilk olarak Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mustafa Ünsal Erasmus+ programı hakkında genel bilgileri, programdan faydalanmak isteyen adayların seçilmesine ilişkin kriterleri ve hibe miktarlarını anlattığı sunumu katılımcılarla paylaştı. Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mustafa Ünsal, sunumunda Erasmus+ programının öğrencilere ve personelimize ne tür katkılar sağlayacağına değindi. Ayrıca, programın gerek öğrencilerimiz gerekse personelimize farklı bakış açıları kazandırması açısından çok önemli bir deneyim olacağını vurguladı. Bunlara ek olarak, yeni dönemde uygulamaya geçirilen Türk Hava Yolları ile Ulusal Ajans arasında imzalanan protokol sayesinde hareketliliklerden yararlanmaya hak kazanan tüm ARÜ personel ve öğrencilerimize verilecek uçak bileti indirim kodlarına ilişkin detaylı bir bilgilendirme yapıldı.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Ünsal’ın sunumunun ardından toplantı, Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Abdullah Küçük’ün Erasmus+ programı başvuru süreci ve şekline ilişkin sunumuyla devam etti. Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Abdullah KÜÇÜK sunumunda ilk olarak Ulusal Ajans tarafından hazırlanan çevrimiçi başvuruların alınacağı Erasmus Başvuru Portalı’nı tanıttı ve başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, hareketlilikten yararlanılabilecek tarihler, adayların hareketlilik öncesi yapması gerekenler, gidilecek üniversite ile alınacak ders seçimleri, Erasmus+ hibeleri ve hareketlilik türlerine ilişkin bilgiler verdi. Ayrıca, Ulusal Ajans’ın ilk defa 2023-2024 Akademik Dönemi başvuru sürecinde aktifleştirdiği Erasmus Başvuru Portalı üzerinden hem öğrenci hem personel hareketliliği için örnek başvuru yaparak çevrimiçi başvuruda izlenecek adımları canlandırdı.  

Sunumların ardından, Dış İlişkiler ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan SALTAŞ ise Erasmus+ programları, anlaşmaları ve başvuru sürecine ilişkin önemli hususlara değindiği bir sunum yaptı. Ayrıca, Erasmus+ kurumlararası anlaşma yapmanın önemine vurgu yapan ikili anlaşma yaparken izlenecek adımları detaylı bir şekilde açıkladı. Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş koordinatör ve personelimizden gelen soruları yanıtlarken gerek program gerek başvuru gerekse seçim süreçlerine ilişkin merak edilen tüm hususları da açıkladı. Bunlara ek olarak, Erasmus+ hareketliliklerine başvuracak öğrencilerimiz için düzenlenecek çevrimiçi yabancı dil sınavı hakkında da bilgi verdi. Son olarak, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü ve Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü olarak gerek kurumlar arası ikili anlaşmaların yapılması gerekse hareketliliklerle ilgili tüm süreçlerde birim ve bölüm koordinatörlerinin sorularını yanıtlamaya her zaman hazır olduklarını belirtti.

2023-2024 Akademik Dönemi Erasmus+ Hareketlilikleri tanıtım toplantıları kapsamında ARÜ öğrencilerine yönelik ikinci toplantı, 22 Mart 2023 Çarşamba günü çevrimiçi olarak düzenlendi. 19.00-21.00 saatleri arasında Google Meet üzerinden yapılan ARÜ öğrencilerine yönelik toplantı, birçok bölümden öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilere yönelik tanıtım toplantısı, ilk olarak Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mustafa Ünsal’ın Erasmus+ programı hakkında genel bilgileri, programdan faydalanmak isteyen adayların seçilmesine ilişkin kriterleri ve hibe miktarlarını anlattığı sunumuyla başladı. Öğr. Gör. Mustafa Ünsal, sunumunda Erasmus+ programının öğrencilere ne tür katkılar sağlayacağına değindi. Ayrıca, programın öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandırması açısından çok önemli bir deneyim olacağını vurguladı. Bunlara ek olarak, yeni dönemde uygulamaya geçirilen Türk Hava Yolları ile Ulusal Ajans arasında imzalanan protokol sayesinde öğrencilerimize verilecek uçak bileti indirim kodlarına ilişkin detaylı bir bilgilendirme yaptı.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Ünsal’ın sunumunun ardından toplantı, Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Abdullah Küçük’ün Erasmus+ programı başvuru süreci ve şekline ilişkin sunumuyla devam etti. Arş. Gör. Abdullah Küçük sunumunda ilk olarak Ulusal Ajans tarafından hazırlanan çevrimiçi başvuruların alınacağı Erasmus Başvuru Portalı’nı tanıttı ve başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, hareketlilikten yararlanılabilecek tarihler, adayların hareketlilik öncesi yapması gerekenler, gidilecek üniversite ile alınacak ders seçimleri, Erasmus+ hibeleri ve hareketlilik türlerine ilişkin bilgiler verdi. Ayrıca, Ulusal Ajans’ın ilk defa 2023-2024 Akademik Dönemi başvuru sürecinde aktifleştirdiği Erasmus Başvuru Portalı’nda öğrencilerimizin yaşayabileceği aksaklıklara ilişkin de bilgi veren Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Abdullah Küçük öğrencilerimizin ilanlara nasıl ulaşacaklarına ve hangi ilanlara nasıl başvurabileceklerine ilişkin de bilgilendirme yaptı. Sunumun sonunda ise Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için örnek başvuru yaparak çevrimiçi başvuruda izlenecek adımları tüm detaylarıyla aktardı.   

Sunumların ardından, Dış İlişkiler ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan SALTAŞ ise Erasmus+ programları ve tüm süreçlere ilişkin önemli hususlara değindiği bir sunum yaptı ve öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlarken gerek program gerek başvuru gerekse seçim süreçlerine ilişkin merak edilen tüm hususları açıkladı. Dış İlişkiler ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, öğrencilerimizin Erasmus+ hareketliliklerine başvuru süreçleri, çevrimiçi yabancı dil sınavı, başvuruların değerlendirilmesi ve hareketlilik öncesi dikkat edilmesi gereken tüm konulara değinerek öğrencilerimizin tamamlaması gereken tüm aşamalara ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu. Daha sonra bir önceki sene başvuru ve değerlendirme süreçlerini başarıyla geçip içinde bulunduğumuz dönemde hareketliliklerine devam eden ve hareketliliklerini tamamlayıp Türkiye’ye dönüş yapan öğrencilerimize de söz verildi. Gerek yurtdışından gerekse ülkemizden toplantıya bağlanan öğrencilerimiz başvuru ile hareketlilik süreçlerinde yaşadıkları sorunlar ve bunları nasıl çözdükleri, hareketliliklerin kendilerine ne tür katkılar yaptığı ve programdan ne kadar memnun oldukları gibi konularda görüşlerini başvuru sürecine yeni başlayacak adaylarla paylaştı. Son olarak, Dış İlişkiler ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, Erasmus+ Öğrenci Hareketliliklerinden yararlanan öğrencilerimizin olumlu görüşlerinden yola çıkarak Erasmus+ Öğrenci Hareketliliklerinin öğrencilerimiz için önemli deneyimler olduğunu, öğrencilerimin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini; tanıtım, başvuru, hareketlilik öncesi, süresi ve sonrasındaki tüm süreçlerde tüm ARÜ Erasmus Akademik Birim Koordinatörleriyle birlikte Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü olarak kendilerine gerekli desteği vereceğini belirtti. 


Twitter'da paylaş ( 0 )
Facebook'ta paylaş ( 0 )