Ardahan Üniversitesi, 22 Mayıs 2008 de kurularak bir dünya üniversitesi olma yolunda ilk adımı atmıştır. Bilimin ve bilginin izinde, bilgiyi arayarak, öğrenerek, üreterek ve paylaşarak bölgenin ve ülkenin sorunlarıyla birlikte uluslararası toplumun da sorunlarını bir ışık gibi aydınlatmak amacıyla her geçen gün gelişerek yoluna devam etmektedir. Siz de bu gelişime ortak olun.

Ardahan Üniversitesi

“1. Ulusal Ardahan Alternatif Seramik Pişirim Çalıştayı” Konferans ve Sergisi Gerçekleştirildi

24 Mart 2022 Perşembe - Görüntülenme: 526

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Ardahan’da ilk kez Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın destekleriyle “1. Ulusal Ardahan Alternatif Seramik Pişirim Çalıştay Sergisi” düzenlendi. Çalıştayda eserler, karda raku ve çukur pişirimi tekniğiyle yapıldı. Ortaya çıkan eserler Aşık Şenlik Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sergilendi. Sergiye; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Nurullah Karaca, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Çalıştay Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Öztürk, Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Semra Çevik, I. Ulusal Ardahan Alternatif Seramik Pişirim Çalıştayı katılımcıları, akademik-idari personelimiz ve öğrenciler katıldı. Sergi alanında eserler incelendikten sonra konferans salonunda sunumlar gerçekleştirildi. Sunumlardan önce kürsüye çıkan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yıldız, sanat ve sanatçının önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi: “Sanatın ortaya koyduğu eserler insanoğlunu daha ileriye taşımaktadır. Bu yüzden siz değerli sanatçılarımıza sonsuz saygılarımı sunuyorum. Böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan onur duymaktayız.”

Rektör Yardımcımızın konuşmasının ardından, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Yoleri “Uygulamalı Sanat Eğitiminde Dijital Dönüşüm”, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Safiye Başar “Tarihsel Süreçte Salgın Hastalıkların Sanattaki Yansımaları”, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Öğr. Gör. Dr. Hadiye Güvenateş Kılıç “Seramikte Konu-Tema ve İşleyiş”, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Cengiz Kılıç “Atilla Cengiz KILIÇ ile İndirgen Ortam” ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Pınar Polat “Cumhuriyet Sonrası Türk Seramik Sanatının Çağdaşlaşma Süreci” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Tarih Topluluğunun da katkılarıyla düzenlenen konferans, katılım belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. 


Twitter'da paylaş ( 0 )
Facebook'ta paylaş ( 0 )